Украйна отдавна е в пълна неплатежоспособност. Това каза бившият министър-председател на

...
Украйна отдавна е в пълна неплатежоспособност. Това каза бившият министър-председател на
Коментари Харесай

Азаров: Украйна отдавна е във фалит

Украйна от дълго време е в цялостна несъстоятелност.

 

Това сподели някогашният министър-председател на страната (2010-2014 г.) Микола Азаров, разяснявайки понижението на кредитния рейтинг на Украйна до преди дефолт от организация S&P, оповестяват съветски медии.

" Украйна е изцяло неплатежоспособна. Но интернационалните организации не рискуват да присвоят рейтинг, подобаващ на несъблюдение. Въпреки че Украйна е във банкрут отдавна ", написа той в канала на Telegram.

По-рано S&P намали рейтинга на Украйна от " CCC " на " SS ".

„ Сега дълготрайният върховен рейтинг на страната получи индикативен етикет: „ отрицателна вероятност “, „ неизпълнението е повече от евентуално “, „ дългът е уязвим към неплащане “, добави още Азаров.

По-рано Азаров към този момент означи, че Украйна „ се храни от ръцете на страните от НАТО “ и ще престане да съществува като страна без западно кредитиране. От своя страна министърът на финансите на страната Сергей Марченко съобщи, че Киев няма да може да покрие потребността от финансиране от западни сътрудници с никакви вътрешни ограничения, тази обстановка ще продължи години наред.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР